22 Haziran 2014

Nohutlu musakka


Merhabalar herkese....

Su son zamandir yine bloguma daha fazla zaman ayirdigim icin cok mutluyum. Eger Instagraminiz varsa beni Yemek_heyecani altinda da bulabilirsiniz.

Ne yazikki izleyiceler gadjetim calismiyormus öyle dediler. Yakin bir zamanda bunu cözmeye calisacagim. Ama google plus hesabiniz varsa beni orada da bulabilirsiniz.

Hepinize sevgiler.... Bu enfes tadin tarifini okumak icin gözler buraya :-)))


Malzemeler: 

1-2 tane patlican
1 sogan
2 tane yesil biber
2 domates 
1 su bardagi nohut
250 g kiyma
aycicek yagi
tuz
karabiber
maydanoz
domates püresi (salca)
su


Yapilisi:

1. Ilk önce kiymali harci hazirlamak icin 1 tane sogani yemeklik dograyalim. Bir tencereye biraz siviyagi ekleyip sogani harmanlayalim. Sogan kavrulduktan sonra kiymayi ilave edip tekrar kavuralim.  Dogranmis yesil biberi ekleyelim. Biraz kavurduktan sonra dogradigimiz domatesi de ekleyip güzelce suyunu cekene kadar pisirelim.

2. Biraz salca veya domates püresi, tuz ve karabiber ve maydanoz ekleyelim. Harc ne cok sulu nede cok koyu oluncaya dek pisirelim ve kenara alalim.

3. Bir tavada alaca kestigimiz ve istedigimiz sekilde dogradigimiz (ya halka ya da küp sekli) patlicanlari biraz siviyag ile kizartalim ve bir tabaga alip fazla yaglari bir pecete de toplayalim. Patlicanlari bir firin kabina alip düzgün bir sekilde yayalim. Üzerine kiymali harci dagitalim, nohutu kiymanin üzerine esit olarak yayalim, 1 su bardagi sicak suyu yemegin üzerinde gezdirelim.

4.Firini 180 dereceye ayarlayalim. Kalan domatesi ve yesil biber dilimleyip en üste yerlestirelim. Yemegin üzeri kizarana ve yemek suyunu biraz cekene kadar pisirelim.

Afiyet olsun :-)

2 yorum:

  1. canım eline sağlık nohutlu hiç denememiştim süper fikir

    YanıtlaSil
  2. nefis bir yemek olmuş canım.ayrıca sunumu çok beğendim.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil